JOHANNAYO

snapshots from the past few weeks

Publicerad 2014-11-16 11:35:59 i Allmänt, Mobil,


miss all the leaves || gothenburg + fog = life || cookie break in between all the shopping

tried a new ben&jerry flavour and was not disappointed || I love sunset skies || I've rode my bike quite a lot lately


Christmas fair in November? yaaaas || fair amount of rain || still love sunsets

oj vad många frågetecken

Publicerad 2014-11-12 18:47:00 i Allmänt, Musik,

¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿varför har inte någon presenterat mig för Bring Me The Horizon innan??????????
 
jag är inte den vanliga tjejen som lyssnar på house, utan min absoluta favoritgenre är alternativ rock (eller post-grunge om vi ska gå in ännu djupare), och på senare tid har det blivit råare och råare och är nog mer åt post-hardcore/metalcore hållet för tillfället. house kan va kul någon gång ibland, men det är något särskilt med en hes röst, råa elgitarrer och några skrik här och där. har spelat sönder Can You Feel My Heart ett tag men inte sett vilka andra låtar bandet gjort. idag såg jag att BMTH hade lagt upp en hyfsat ny låt och tänkte att jag kunde kolla in den. JÄVLAR så bra!!! och nu har jag nya låter att lyssna på, sjukt soft. Drown heter min nyfunna kärlek och jag tycker absolut att ni ska lyssna. skulle inte vilja kalla den för rå men himla gosig är den, så jag tror även ni skulle klara av den. *winky face*
 
 
// yeah, don't really have anything to say other than: listen!!! //

11/11

Publicerad 2014-11-11 20:02:39 i Allmänt,

Idag är det 96 år sedan första världskriget tog slut.
 
Vi hade en WW1-dag i skolan och såg på War Horse och lyssnade på en föreläsning av en arkeolog om första världskriget. Allt var på engelska vilket gjorde det hela mer intressant och mer riktigt på något sätt, eftersom britterna hade en stor roll i kriget.
 
När klockan slog 11 sa vår föreläsare att det var på minuten exakt 96 år sedan klockorna ringde och talade om för alla att kriget var slut. Jag blev så himla berörd och fick gåshud när hon sa detta; tänk att så mycket och så lite har hänt på ett århundrade.
 
Om ni har tid, titta gärna på War Horse och/eller läs boken All Quiet on the Western Front - två verk som speglar första världskriget och hur det kunde vara att leva som soldat och annat under den tiden. War Horse var väldigt överdriven emellanåt (men så är det ju Spielberg som regisserat...) men så himla fin. (Och att Mr Cumberbatch var med gjorde ju inte någonting heller...) Boken ska vi inte ens tala om, grät ungefär varannan sida och när jag inte grät var det för att tårarna tagit slut.
 
 
// Today it is exactly 96 years since the end of World War 1 (and a little more than 100 years since it began). We had a WW1 themed day at school where we watched War Horse and listened to a lectur by an archaeologist. Before this we have also read All Quiet on the Western Front, a book I highly recommend to everyone. I think it's so important to know your history so we learn from our mistakes. Often we don't, hence World War 2, but that has given us one more reason to look back and think twice before we act. If you're not into books you should definitely see the movie War Horse! It's quite an awful story but beautiful still the same, and how can a film directed by Spielberg and starring Benedict Cumberbatch + Tom Hiddleston (!!!) possibly go wrong? //

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela